Улични ремонти

От къде не може да се минава, къде е разкопано и до кога ще трае ремонта.

Писмо от кмета Любен Петров до княжевци

Относно ул 601

Дата: 
10 Октомври, 2010 - 20:08

От днес 10.10.2010 жителите на квартал Килиите започнаха да събират средства, за да може ул. 601 да се използва през зимния сезон.
  Събират се по 200 лв от къща, която ползва пътя с автомобил. Хората са отзевчиви и дават пари, за да могат да стигат до домовете си. Според събраните средства ще се избере начина за решаване на проблема.

Регионално сдружение решава проблемите с пътя София - Перник

Решаването на транспортните проблеми по пътя София - Перник е сред основните приоритети на новоучредено регионално сдружение. Идеята е Столичната община, заедно с околните общини да кандидатстват за общи проекти за европейско финансиране и да се развиват заедно, каза главният архитект на София Петър Диков.

Проектът за метродиаметъра на Княжево ще е готов до 2012 година

Разположение на трасето
Изграждането се планира да се проведе от 2014 - 2020 година чрез финансиране от следващия програмен период на оперативната програма "Транспорт"

33 са фирмите, които до момента са купили документи за участие в търга за консултант за подготовката на третия метродиаметър от Княжево до Ботевградско шосе. Срокът за закупуване на конкурсни книжа продължава до 16 април, конкурсни документи се внасят до 26 април.

Фандъкова потвърди че Цар Борис III при Княжево ще бъде преасфалтиран

Йорданка Фандъкова
Това заяви тя в интервю пред Дарик Радио

На въпрос на журналистите кои улици и булеварди ще бъдат приоритетно ремонтирани или преасфалтирани, кметът на София отговори:

Дупките в Княжево

Интересен филм за дупките в Княжево. Има обаче и доста предпоставки за тях - от една страна е трафика - перничани, кюстендилци и от околността пътуващи към София всяка сутрин и връщането им вечер, този път е единствената връзка практически от София към Гърция, няма и ограничения за ТИР-ове.

Видео: 

Княжево, улица Войводина могила

Интересен клип от YouTube ... репортаж на БТВ, за улица Войводина могила, квартал Княжево

Видео: 

4 моста в Княжево ще бъдат ремонтирани през 2010 година

Четири моста в Княжево, сред които и Александровския мост ще бъдат ремонтирани В Столичната oбщина 150 моста имат нужда от ремонт, съобщи временният кмет на София Минко Герджиков. За целта са необходими 70 млн. лв. До момента са ремонтирани едва 19 обекта. През следващата година трябва да бъдат реализирани и естакадата бул. Брюксел, надлеза на бул.

Проект за обходен път, който да поеме трафика от кв. Княжево

Кметът на София Бойко Борисов изпрати днес писма до президента на България и Върховен главнокомандващ на Българската армия Георги Първанов и министър-председателя на страната Сергей Станишев, с които поиска разрешение обходното трасе на това през кв. “Княжево” да премине през стрелбището на военното поделение в Горна баня.

Ще се изгражда обходен маршрут на Княжево

Ще се изгражда обходен маршрут на Княжево
Това е обещал кметът Бойко Борисов

Кметът на София Бойко Борисов е обещал следващият петък да бъде внесен за разглеждане в столична община идеен проект за изграждане на обходен път на квартал Княжево. Това е казал Валентин Йонов в предаването Дарик кафе, председател на гражданския комитет на Княжево. Процедурите по приключване на работния проект трябва да бъдат завършени до март следващата година.