Агрегатор на източници

Задържаха криминално проявен за притежание на наркотици

Софийски новини - 14 Януари, 2017 - 15:40
on

Акцията е проведена вчера, от служители на Второ РУ – Перник. На ул. „Мл. Стоянов“ в областния град, криминалисти проверили 25-годишният М.Б. При направения му личен обиск, у него била намерена и иззета една доза марихуана. Последвала проверка на жилището му, където са намерени и иззети около 0, 60 грама марихуана и доза кокаин. Задържан е за 24 часа с полицейска мярка.

още

В пернишко отпразнуваха Сурва

Софийски новини - 14 Януари, 2017 - 15:37
on

Тази нощ Пернишко ликува по Сурва, като в нощта срещу 14 януари всички жители и гости по селата празнуваха. Страховити ликове и маски, екот на звънци и хлопотари гониха злото и наричаха за добруване и плодородие.

още

Ще правят местен референдум за съдбата на златодобива в Трън

Софийски новини - 14 Януари, 2017 - 15:30
on

„Съгласни ли сте община Трън да не одобрва устройствени планове, предвиждащи добив и преработка на подземни богатства”?

още

Отпразнуваха Сурва в Друган

Софийски новини - 14 Януари, 2017 - 14:37
on

Кръшни хора около ритуален огън и илюминации отбелязаха народния обичай „Сурва“ в радомирското село Друган, като по традиция и тази година пазители на маскарадния обичай се събраха в центъра на село Друган. Кметът на гр. Радомир и общински клубен ръководител на ПП ГЕРБ-Радомир Пламен Алексиев поздрави всички като им пожела здраве, успехи и ги призова да съхраняват българските традиции.

още

ПЕРНИК ИЗПРАВЕН ПРЕД НОВА КРИЗА? ПРЕВОЗВАЧЕСКИ ФИРМИ ИЗЛИЗАТ НА МАЩАБЕН ПРОТЕСТ

Софийски новини - 12 Януари, 2017 - 10:46
off

В петък на 13 януари се готви мащабен протест на пернишки превозвачи, които обслужват обществения транспорт в града. Поводът за недоволството на бранша е, че ръководството на община Перник, в лицето на кмета Вяра Церовска и нейният екип „се опитват силово да преразпределят автобусните линии в градски транспорт в полза на 2 приближени фирми.

още

Отблокираха пътят в местността „Бушляк” в град Батановци

Софийски новини - 11 Януари, 2017 - 18:16
on

Кметът на Перник Вяра Церовска съвместно с Агенция пътна инфраструктура съдействаха, за да се отблокира пътят в местността „Бушляк” в град Батановци , като специална фадрома го почисти от натрупаните снеговалежи, освободени са бедстващите хора, които имат къща в района - мъж и жена на 90 и 85 години .Кметът на населеното място Радослав Банчев постоянно е имал връзка с тях и хората са в добро

още

Крадци набиха мъж и му взеха 60 000 лв.

Софийски новини - 11 Януари, 2017 - 18:11
on

Престъплението е извършено в понеделник, около 18, 15 ч. 50-годишен мъж носел в себе си 60 000 лева, който трябвало да внесе в банка. Парите били от оборота на магазини и търговски обекти. В центъра на областния град бил пресрещнат от двама, които му нанесли побой и отнели голямата сума.

още

Предната част на джип „БМВ“ е изгоряла при пожар

Софийски новини - 11 Януари, 2017 - 18:07
on

Предната част на джип „БМВ“ е изгоряла при пожар, възникнал на Автомагистрала „Струма“ вчера. Пламъците лумнали около 15, 44 ч. по време на движение. Колата е пътувала посока Дупница. Причината е техническа неизправност. Няма пострадали хора.