Катастрофи

Сведения от КАТ, разкази от очевидци.

Княжевският трамвай номер 5 премаза пешеходец

Трамвай уби човек в София

Трагичният инцидент е станал на ъгъла на булевардите "Цар Борис III" и "Никола Петков". 70-годишният пешеходец с инициали И. П. се промушил през процеп в ограда и опитал да пресече неправилно.

Мъжът е прегазен от трамвай номер 5, който пътувал от кв. Княжево към центъра. Пешеходецът е загинал на място. В момента полицаи правят оглед на мястото на инцидента.

ТИР е паднал в дере край пътя между Владая и Княжево

ТИР е паднал в дере край пътя между Владая и Княжево

ТИР е паднал в дере край пътя между Владая и Княжево в района на Черния кос, съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на МВР. Тежкотоварното превозно средство се е ударило с лек автомобил и затова е паднало в дерето. Няма пострадали. Инцидентът е станал 13.45 часа. Няма проблем с трафика в района, според информацията на МВР.

Петър Диков и морето

Оправихме Княжево, сега да оправим и морето!

Магистрала Люлин е трябвало да бъде готова Май месец 2010 година

Спомени от миналото на княжевци! Хора от квартал Княжево протестират срещу бавното изпълнение на магистрала Люлин - Календар 16.07.2008 година. Интервю с Алексндър Иванов от сдружение За Княжево. Интересно е, че се е очаквало построяването на магистралата да стане Май 2010 година!!!

Княжево: Галина Щърбева от НОВА телевизия с жителите на Княжево

Първата катастрофа с трамвай е в Княжево

Трамваите от едно време
Две мотриси се сблъскват с над 60 км/ч, едната се обръща на покрив.

Трамваят е обърнал на колелото на Княжево в посока Руски паметник, като е набрал скорост и самия сблъсък е станал близо да Павлово. Тъй като новините в София по това време са се разпространянали от уста на уста, много хора от всички краища на града са запомнали да се стичат към мястото на катастрофата, за да видят какво се е случило.

Ето цялата история:

Камион изкочи от пътя преди Черния кос

Вече втора седмица останките от камиона изкочил на пътя стоят като черен паметник преди Черния кос.

Видео: 

Катастрофа в Княжево на завоя на Цар Борис III към площада

Катастрофата е станала на 21 юли 2009 г. Кадрите са публикувани в интернет от свидетел, но не са съпроводени с текст, който да изяснява причините и дали има жертви или ранени.

Княжево с най-много катастрофи с ТИР-ове

Жестоката катастрофа от Ноември 2004
5 години след първия протест на местните положението е също толкова опасно

В Княжево стават най-много инциденти с тежки камиони от години насам. Преди седмица млад мъж беше блъснат там. Там е и къщата, която преди пет години беше пометена от ТИР. По тази къща, която се намира на изключително оживения булевард "Цар Борис Трети" до колелото на трамвай 5 все още могат да се видят следи от трагедията случила се преди пет години.

Още една катастрофа с ТИР

Този път Румънски ТИР

Румънски ТИР е блъснал младеж на 22 години в Княжево. Произшествието станало малко преди 21.00 часа снощи до последната спирка на трамвай номер 5. Според първоначалната информация 22-годишният Боян Еленков е откаран във ВМА с опасност за живота. Припомняме, че мястото на катастрофата често е арена на тежки пътни инциденти с много човешки жертви.

Румънски ТИР блъсна 22-годишен младеж в ”Княжево”

Огромна кървава следа остана на пътя, след като раненият в главата младеж беше откаран с линейка

Румънски ТИР е блъснал младеж на 22 години в столичния квартал “Княжево“, съобщиха от полицията.