Цех за маркови напитки разбит в Княжево

Помещението се стопанисва от ливански гражданин

В нелегален цех в Княжево бяха открити около 250-300 литра наливно уиски в пластмасови туби от по 10 литра, облепени с указателни етикети за разпознаване на марка. Намерени са също около 1500 запечатани бутилки уиски и водка. Операцията е осъществена от ГД “Криминална полиция” съвместно с мобилна митническа група. При проверка на сигнал за нелегално производство на марков алкохол екипите се насочили към промишлено помещение. Там се натъкнали на нелегален цех за производство и бутилиране на фалшив марков алкохол.

По-голямата част от готовата продукция била разпределена в 50 кашона и подготвена за дистрибуция. Бутилките с вместимост 0,7 и 1 литър са от популярни марки като “Джей енд Би”, “Чивас Ригал”, “Тюламор Дю”, “Джони Уокър”, “Джак Даниелс”, “Паспорт” и други, а водката е от марките “Абсолют”и “Финландия”.

В помещението проверяващите се натъкнали и на машина за подмяна на дозатори, празни бутилки, тапи и есенции. Открити са и 5000 фалшиви бандероли. В насипно състояние са намерени и голямо количество бандероли за високоалкохолни напитки – втора употреба. На място са открити и документи, които също са иззети.

По първоначални данни, помещението е наето от 31-годишен ливански гражданин Ф.Д., постоянно пребиваващ в България, неизвестен досега на органите на МВР. По случая е образувано досъдебно производство.