Да се забрани втора лента върху трамвайната линия на петицата

Трамвай №5
Участници във форума на Центъра за градска мобилност предлагат подобрения

Във връзка с вчерешните невиждани скоро задръствания в Княжево, потребител в сайта на Центъра за градска мобилност предлага решение срещу вчерашното обездвижване на трамваите. Ето какво обяснява и предлага той:

Вчера 8 март 2010 се повтори една ситуация, която може да се избегне с помощта на няколко институции. Любимата ми линия не се движеше по график. Причината не беше естествено в Градски транспорт. Обяснявам проблема.
Линията след спирка "Шипка" посока крайната спирка кв. Княжево навлиза в платното на международен път Е79 или бул. Цар Борис ІІІ. Поради наличието на втора лента и обездвижени МПС на самата нея, се блокира движението на мотрисите. Това вчера 8 март 2010 продължи с часове. От всичко това пострадаха жителите не само на Княжево, а и на всички квартали ползващи линията. По големите са: Лагера, Красно село, Овча купел, Павлово. От години не бях виждал вратите на трамвая да се затварят трудно и хора да не могат да ползват транспорта. От това страдат всички.
Предложението ми е следното:
В тези много редки случаи като вчерашния, когато зимната обстновка или поредната катастрофа предизвика този проблем да се изисква от КАТ не допускането на втора лента от МПС в участъка от спирка "Шипка" до обръщалото на трамвая. Нужни са два поста единият на Шипка, който и без това е винаги там и спира тировете и още един на светофара на банята до пощата. Четри служители на КАТ ще спестят неудобството на хиляди жители и ще направят транспорта по-сигурен.
Същото предложение ще бъде внесено и в 6-то РПУ.