Напрежение за наследството на Клюна в семейното огнище в Княжево

Майка му и приятелката му в лоши отношения

Още докато Клюна е жив, Нина – приятелката му, е най-низвергната в семейството му. Плахата блондинка трудно се връзва с имиджа на мутреса. Докато Антон Милтенов се вихри по клубове и нощни барове, тя прекарва времето си в усамотение, залостена в “семейното имение” в Княжево. През по-голямата част от денонощието е под зоркия поглед на свекървата Недялка. Именно властната майка е тази, която държи да проконтролира всичко, включително и синовете си. Близки до семейството на Клюна от онези години си спомнят, че тя хвърляла в смут дори и дилърите, които идвали да се отчитат на боса си. Вдигала луди скандали, ако някой от тях опитвал да се намърда в къщата с кални обувки.

Недялка живее до последно в къщата на сина си. Нина е задължена да се допитва до нея за всичко. Когато убиват Клюна, властната му майка прави няколко опита да изгони бременната Нина. Твърди, че бебето, което чака, не е от сина й. Когато детето се ражда, Нина все пак го кръщава на покойния си приятел. Това не стопля сърцето на Недялка и тя настоява да бъде направен ДНК-тест, който да докаже, че детето е действително негово. Свекървата твърдяла, че Клюна имал друга приятелка и щял да се жени за нея. Тя по никакъв начин не можела да приеме Нина в семейството.

По документи детето се води един от наследниците на Антон Милтенов – Клюна. По равни части си поделят брат му Камен и Недялка. За Нина не е предвидено нищо. Детето получава над 800 дка гора, къщата в Княжево и две луксозни лимузини. На негово име е оставен и попечителски фонд, в който са влезли част от парите, заработени от Клюна. За попечител на наследството е посочен вуйчото Камен. Бабата Недялка отново държала да контролира всичко и не давала на майката да припари до собствения си син. “Ти за себе си не можеш да се грижиш, камо ли за него”, повтаряла често тя.

Нина е в патова ситуация, защото ако поиска да се изнесе от къщата, детето ще трябва да остане при бабата и вуйчото. Същото условие важи и, ако случайно си намери постоянна връзка.