Пияна лекарка шофьорка поряза с нож полицай до читалището в Княжево

д-р Ирина Добринова
д-р Ирина Добринова често била клиентка на изтрезвителното

Инцидентът става към 2 часа след полунощ на 29 септември, когато полицаите засичат сиво Рено Меган, което кара на зиг-заг по бул. Никола Петков. Опитали се безуспешно да го спрат, при което започва гонка. Събират се пет полицейски коли и пак не могат да озаптят дамата, седнала зад волана. С мръсна газ тя кара в насрещното, без да се притеснява. Преследването продължило до читалището в Княжево. Ирина Добринова дава мръсна газ, но скоростите й се опъват и не може да включи на нужната предавка. Колата сама загасва. Полицаите молят шофьорката да излезе, но тя започва да псува и се заключва в колата. Ченгетата счупили лявото стъкло, за да отключат и извадят пияната. Закопчават я с белезници, защото буйства, като тя наръгва с нож еидн от униформените. Колегите му спрели кръвта с превръзка.

Развилнялата се докторка сипела псувни срещу полицаите. "Ката тана министър на здравеопазването, много шъ та измъчвам", заканила се тя. Псувните били на български и италиански, но това не попречило на ченгетата да я вкарат в изтрезвителя на VІ РПУ, тъй като не може да бъде разпитвана, докато не изтрезнее.

Междувременно докторката се оказва, че е била чест гост на изтрезвителя и е нощувала там пет пъти. Наквасената лекарка има проблеми с алкохола от много отдавна. Още през 2003 г. тя била задържана за шофиране в нетрезво състояние с 2, 8 промила в кръвта. Тогава бившият и съпруг сам се обадил в районното, защото докторката откраднала от дома си 15-годишният им син и отпрашила незнайно къде с колата си. Ирина Добринова практикува от 1985 година като специалист по уши, нос и гърло, казаха нейни колеги от Медицинска академия, където тя консултира в определени дни и часове. Иначе има частен кабинет с. Лозен - Софийско и даже се хвали, че е излекувала не едно или две деца. Колегите на злоупотребяващата с алкохол докторка казаха, че я съжаляват, защото навремето била добър специалист, но заради алкохола погубила семейството и кариерата си.

Нагласена като за модно ревю докторката обяснява защо е намушкала полицая с нож.

- Д-р Добринова, вярно ли е, че имате проблем с алкохола?
- Не употребявам алкохол, тъй като съм пет пъти оперирана по цялото ми тяло - от студен възел през там дисекция, след катастрофи...

- Защо отказахте алкохолна проба?
- Не. Не съм отказала, но с двеста километра да се спре по този начин и аз да съм тук пред вас смятам, че благодаря на Господ ,че все още съм жива.

- Какво всъщност се случи?
- Излязох в събота да си налея водичка някъде към 21.30 ч. Аз живеея в Павлово и тръгнах в посока Бояна, оттам десен завой към Горна баня и вече нагоре посока Княжево и ме подгониха три коли.

- Отначало е била една полицейска кола, махнали са с палка да спрете, но вие не сте спрели?
- Не е така. Три коли ме гониха - БМВ, Ауди и едно Мацараки, Мацадаки...и аз не знам защо ме подгониха. Вие можете ли да ми кажете защо стреляха на 20 -ти у нас с въздушна пушка?

- Не мога да ви кажа, но сега става въпрос за пътен инцидент и полицейско преследване?
- Полицаите не виждат трите коли, който така ме бяха притиснали и бяха с изключени светлини. Така ме бяха притиснали, че аз още малко щях да стигна до Кулата, ако не бях взела обратен завой, точно на кръстовището на Владая и трите коли и трите се видяха...

- Вие се опитвате да избягате от въпроса и май нещо ... Правиха ли ви тест за психическото ви състояние?
- Не се правя на луда, спокойно! Аз съм оринголог, въоще не съм уши, нос ,гърло, а о р и н г о л о г. Ясно!

- Ще ми кажете ли все пак защо не сте спрели на полицейските коли?
- Как да спра? Тези коли така ме бяха притиснали, исках да завия наляво, Мацаратито ма притисна, исках да мина надясно -Аудито ма притисна...

- Преди години са ви хванали отново с алкохол, това е било през 2003 и тогава сте била с 2, 8 промила алкохол в кръвта? Оттогава колко пъти сте ходили в изтрезвителя на районното?
- Е, ми там ходя, защото живея на два метра по- нататък и понеже миналата година се опитаха да ма изнасилят и дано сина ми Антонио не разбере, защото просто щяха да оставят сина без майка. А това е повече от жестоко.

- След като сте карала на посоки и те са искали да ви спрат, защо се барикадирахте в колата и намушкахте полицая?
- Ами винаги се заключвам в колата. Не съм карала на зиг заг, както се опитват да ми внушат . Аз се опитвам да правя курвет - това са завои на френски, на италиански даже. И аз съм щастливо, щастливо, за трети път сгодена за един много достоен човек - адвокат, който е...

- Да се върнем отново към инцидента?
- Ами това е , след като тези ма притиснаха и щях да ида до Кулата по едно време аз ...

- Сигурна ли сте, че са ви преследвали полицейски коли?
- Не, те не са полицейските. Полицейските бяха много далеч. Аз сега говорих с полицията...

- Не помислихте ли, че полицаите са искали да ви спрат, за да не утрепете някой на пътя?
- Не спрях, и пак ви казвам, защото бях притисната от три коли.

- Взеха ли ви книжката?
- Да, ама утре ще ми я върнат, защото аз водя дело срещу двама полицаи, които са недобросъвестни и ги съдя за две хиляди лева.

- За какво ги съдите?
- Как за какво? Ами почнаха да ми бъркат по цепките. Значи, не се бърка в цепките на жена, която е сгодена и то не за кой да е - Алфонсо е годеникът ми? Адвокат е.

- Кой ви даде книжка?
- Кой да ми я даде, амчи аз си я взех... 1979 - 80 година и от тогава си карам. Аз карам от пет годишна.

- Числото пет ви харесва, защото и в изтрезвителя сте била пет пъти?
- Ами, аз там просто си ходя и то е близко до нас и те вече колегите ми казват, че д-р Добринова заради вас не можем да приемаме другите.

- Как извадихте нож срещу полицаите?
- Извадих ножа, защото единия от тях беше тръгнал да ме уважи леко. Много ми стана мъчно.
Така ми стана мъчно, че искам да ви покажа тази рентгенова снимка.

-Какво е това?
- Това си е моя таз, защото да ви кажа защо отидох в Горна баня. Защото лекувам тринайсет четиринайсет сантиметров....

- Колко пъти са ви вземали книжката?
- Два пъти са ми я взимали и два пъти са ми я връщали. Ама те само като видят името ми почват - курва, проститутка, или обратно - проститутка курва и т.н.

Автор: Алекс Георгиева