Сдружение "За Княжево" ще брани гората на квартала

Председател е доц. Николай Ангелов от Техническия университет

Учредено е гражданско сдружение, което трябва да спре брадвите, наточени за Княжевската гора. Председател на Управителния съвет е доц. Николай Ангелов от Техническия университет, а в Ревизионната комисия е избран Любен Марков, първи братовчед на убития писател Георги Марков.

Офанзивата за спасяване на Княжевската гора се поде след публикациите в Нощен Труд. Лично областният управител на София град Тодор Модев е дал разрешение да се застрои Княжевската гора. Пред наш репортер той симулира амнезия и заяви, че не е подписвал такава заповед. Но документът с неговия параф от 5 юни м. г. се пази в редакцията.

Далаверата с Княжевската гора стартира с мерака на ДПС да си изгради свой вилает в полите на Витоша. Първо сарая на Доган до Бялата вода, а наоколо и Княжевската гора да му шуми. През 2001 г., току-що поели властта със Симеон, депесарите слагат за областен на София град своя Росен Владимиров. Той сменя статута на гората от общинска в частна държавна. После земеделският министър Мехмед Дикме я препраща в горския фонд. Оттам е реституирана и мигом препродадена евтино на шеф на строителна фирма. Но няма разрешително за строеж. Именно Тодор Модев дава зелена улица. НТ-разкритията обаче вдигнаха княжевци и надеждата е, че Столична община ще си изиска обратно имота.