В Княжево се разминаха със смъртта

Обърналия се камион

Десетки хора бяха на косъм от смъртта вчера, след като на няколко метра от тях камион МАН с пернишка регистрация, натоварен със скална маса, катастрофира. Инцидентът стана в столичния квартал "Княжево" към 14 ч. Тежкият автомобил буквално излетял от шосето и се преобърнал в двор на къща. В катастрофата няма жертви, шофьорът и неговият спътник са се отървали по случайност без наранявания. Докато камионът летял към ливадата, двамата успели да скочат от кабината. Хората, които по това време са си наливали вода от минералния извор на няколко метра от инцидента благодаряха, че са останали живи. 78-годишната Елена Данчева и дъщеря й Агнес пък все още не можеха да повярват на очите си. Двете живеят в къщата, която се намира на 10-ина метра от мястото, на което се е приземил ТИР-ът. Добре, че има канал за оттичане на водата, който е спрял камиона, иначе щеше директно в нашия хол да влезе, обясни Елена.

Шофьорът на камиона веднага се обадил на фирмата, за която работи, и те изпратили кран, който да го измести оттам. По неофициална информация собственикът на ТИР-а е ДЛВ-Товарни превози.

Междувременно огромна колона от автомобили и ТИР-ове задръстваше движението към Перник. Днес в 18 ч жителите на кв. Княжево ще направят жива верига на мястото на катастрофата в знак на протест срещу преминаването на ТИР-ове.

След тежки катастрофи на ТИР-ове през 2004 г. и 2005 г. в Княжево загинаха трима души, а десетки бяха тежко ранени. След всяка злополука хората от квартала протестираха. От години те настояват да бъде спряно преминаването на тежкотоварни автомобили в района. Това обаче е основният маршрут, който свързва София с главен път Е 79.

Автор: Велислава Панова