Верижна катастрофа блокира движението при Княжево

Пострадали са между 5 и 8 души, без опасност за живота

Тежка катастрофа стана малко преди 14 ч. днес в София на кръстовището на ул. "Цар Борис III" и Горнобански път. Сблъскали са се пътнически автобус на "Пернишки превози" и товарен автомобил.

Според различни информации, при инцидента са пострадали между 5 и 8 души, част от които са се возели в автобуса. Автобусът се е движел по ул. "Цар Борис III", спирачките му отказали, блъснал пътуващите пред него два леки автомобила - "Ауди“ и "Рено“, след това е ударил отзад друг автобус, преминал е през мантинелата по княжевския път и на кръстовището на „Горнобански път“ и бул. „Цар Борис III“ се е блъснал в камиона.

На част от пострадалите е оказана помощ на място, след което линейки на "Бърза помощ" извозиха останалите пострадали към болничните заведения. По информация от болничните заведения животът им е вън от опасност. Те са настанени във ВМА и институт "Пирогов“.

Цялата предница на автобуса е смачкана, а той се е самозапалил. Наложи се спасителните екипи от пожарната и полицията да го разрежат, за да извадят шофьора му, който има множество счупвания по тялото. Той вече е освободен и е откаран в болница, също без опасност за живота.

След сблъсъка от товарния автомобил е потекла река от безалкохолни напитки, които са били основният му товар.

Цялата ограда на улицата до трамвайната линия е съборена.

Катастрофата блокира движението по една от основните входно-изходни артерии на София в квартал Княжево. Автомобилите от Княжево към София се отклоняват от регулировчик към площад Сред село и Горнобански път.

Автор на статията: Лили Бончева